Tamales asturianos

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, Tamales asturianos. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Tamales asturianos is one of the most popular of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It is simple, it's fast, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Tamales asturianos is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Tamales asturianos, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales asturianos delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales asturianos is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tamales asturianos estimated approx 75 minutos.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Tamales asturianos using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Es muy difícil encontrar la receta de tamalñes asturianos e españoles, dado que no eh encontrado muchas evidencias escritas sobre la misma.

Por lo que se sabe la comunidad asturiana en México que creo tamal español o asturiano lo hace de la siguiente manera:

* La masa se hace al moler granos de maíz cocidos
* Se condimentan y se unta en hojas húmedas de maíz.
* Se le agrega un relleno de jamón serrano con carne de cerdo, y también tocino o queso manchego y frijoles (fabes).
* La carne de los tamales asturianos se sazona con un poco de tequila o licor de almendras antes de cocinarse.
* Finalmente se enrollan la hoja de maíz y se cuecen a vapor.

Ingredients and spices that need to be Get to make Tamales asturianos:

  1. Receta básica para hacer los tamales asturianos. Ingredientes
  2. Carne de cerdo
  3. Manteca de cerdo
  4. Cebolla picada
  5. Ajos
  6. Sal y pimienta
  7. Papas cocidas en cuadros
  8. Pasas
  9. Aceitunas
  10. Arroz cocido si quiere
  11. Además
  12. jamón serrano
  13. fabes (alubias o frijoles)
  14. tocino
  15. queso manchego
  16. tequila para sazonar la carne

Instructions to make to make Tamales asturianos

  1. Para la Masa: Cocemos el maíz crudo un día antes, dejándolo un poquito más cocido. Lo lavamos y lo dejamos en agua. Lo molemos en piedra de molino, lo dejamos un poco aguado
  2. Se cuece todo y se deja la masa un poco durita, de manera que se puedan envolver.
  3. La carne: Se adoba la carne de cerdo partida en pedacitos, con más costilla que tajo, cebollas, chiles dulces maduros, ajos, todo molido, sal y pimienta, cominos (pocos) y chile picante. Otra alternativa es sazonarla con tequila. Esto se cocina con el objeto de que la carne quede suave. Se reserva junto con el jamón serrano, tocino y queso manchego. Aconsejo tomar cantidades de uno y otro según gusto
  4. El Recado: Licuamos las cebollas, chiles dulces, tomates y ajos; una vez que estén licuados los revolvemos con un poco de la masa que ya preparada y se le añade con sal y pimienta, chile picante al gusto.
  5. Envolver los tamales: Se envuelven los tamales con las hojas de plátanos. Se ponen a hervir hasta que cojan un color negruzco y después les quitamos las venas a las hojas y tratamos de cortarlas en cuadros dependiendo del tamaño de los tamales. Se quitan las venas y se acomodan las hojas.
  6. Preparación del tamal: En el centro de la hoja ponemos una cucharada grande de masa, del tamaño que usted guste el tamal; hacemos un hueco, ponems el recado, un trozo de relleno (cerdo, jamón, queso, tocino) y otro poco de recado. Se envuelven los tamales amarrados con la corteza seca de la mata de plátano y están listos para cocer; sino tiene la corteza seca de plátanos para amarrarlos; utize una cuerda de mescal.
  7. Cocción de los tamales: En el fondo de la olla se pone una tapadera o un plato enlozado, después se ponen bastantes hojas y colocmosa los tamales por capas. Cubrimos con agua. En tres horas mas o menos pueden estar cocidos con fuego fuerte.

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly find that you have extra natural control over your diet and also adjust your diet to your personal preferences with time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic adjustments to attain this objective. Simply put, start making your dishes promptly. As for standard cooking abilities for newbies you do not require to learn them yet only if you understand some basic cooking strategies.

This isn't a full guide to quick and also easy lunch dishes yet its excellent something to chew on. Hopefully this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Speedy Tamales asturianos. Thanks so much for reading. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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